Aktuale

Ndërron jetë mësuesi në pension Hetem Arifi

Pas një sëmundje të rëndë ka ndrruar jetë në moshen 78 vjeçare në shtëpinë e tij Hetem.Sh.Arifi. I lindur më 13.03.1945 në Ranatoc të Preshevës.

Lexo më tepër

Për nder te festë së 7 marsit vizitohet shkolla e parë shqipe në Kosovë

 

Për nder te festë së 7 MARSIT, DITES SË MËSUESIT aktivi i klasave të V-ta, të shkollës " Abaz Ajeti" vizituan MUZEUN E SHKOLLËS SË PARË SHQIPE NË KOSOVË, shkollë kjo e cila gjendet ne Stubëll të Vitisë. Pra në Stubëll nē vitin 1905, filluan celulat e para te arsimit shqip në Kosovë.

 

Lexo më tepër

MASHT-i merr vendim për kompensimin e orëve të humbura gjatë grevës së mësimdhënësve

 

Nxënësit do ta humbin njërën ditë të vikendit për pesë javë radhazi, 5 ditë të pushimit të tyre pranveror dhe po ashtu do të detyrohen që për pesë ditë ta zgjasin procesin mësimor, për fajin që mësuesit e tyre dhe Qeveria për tri javë ditë nuk kishin arritur të merreshin vesh për ndërprerjen e grevës si pakënaqësi për koeficientët e pagave.

 

Lexo më tepër

11-të nxënës, të moshës 11-të vjeçare, në ora 11-të në 11-të vjetorin i Pavarësisë, mbollën 11-të fidanë!

 

Në ambientet e shkollës “ Abaz Ajeti”, 11-të nxënës të lindur para 11-të viteve, në ora 11-të, simbolikisht mbollën 11-të fidanë në shenjë të 11-të vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.

Lexo më tepër

Takim me përfaqësuesit e Këshillit të Evropës

 

Ishte kënaqësi për shkollën tonë që sot të mirëpresim përfaqësues nga Këshillit të  Evropës, dhe njëkohësisht organizatorët e projektit FRED, me të cilin ne po punojmë në mënyrë të vazhdueshme dhe, sot patëm rastin që punën tonë t'a prezantojmë para tyre gjithashtu.

 

Lexo më tepër