Aktuale

Përfunduan garat në ftusall për Shkollat e Mesme të Ulëta

Shoqata e pavarur e pedagogëve të kulturës fizike dhe sportit shkollor në krye me Blerim Sylejmanin e mbështetur nga Drejtoria Komunale e Arsimit dhe nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport, organizoi garat komunale në Futsall edhe për shkollat e mesme të ulëta.


Lexo më tepër

Nëser ditë mësimi

Të hënën është ditë mësimi. Kështu ka njoftuar të dielën, këshilltari i ministrit të arsimit Ramë Buja, Arbër Morina për gazetën “KD”, pas përhapjes së thashethemeve për gjoja se nesër është ditë pushimi për shkollat e Kosovës.

Lexo më tepër

Mustafa: Zvicra mbetet donatori kryesor për Gjilan dhe Anamoravë

Një delegacion i drejtorëve të shkollave fillore dhe të mesme të kantonit së Bernës po qëndron për vizitë në Komunën e Gjilanit.

Lexo më tepër

Në konkurrencën e meshkujve ne Volejboll triumfoi SHMU “Abdullah Tahiri”

Garat e Sportit Shkollor në lojen e volejbollit u organizuan edhe në konkurrencën e meshkujve për shkollat e mesme të ulëta dhe në finalen e kësaj gare u takuan ekipi nga shkolla “Abdullah Tahiri” dhe shkolla ”Abaz Ajeti”, ku këta të parët fituan me rezulta 2:1

Lexo më tepër

Nismë për themelimin e Shkollës Shqipe, në Nju Jork

Ka ardhur koha që të ndryshohet kjo praktikë. Shkolla shqipe në diasporë duhet institucionalizuar, ashtu si kanë vepruar ose veprojnë edhe komunitetet e tjera.

Lexo më tepër