Aktuale

Shkolla "Abaz Ajeti "në Gjilan thellon bashkëpunimin me GIZ-in

Në kuadër të bashkëpunimit të mirë, që shkolla jonë po ndërton me organizata të ndryshme,që veprojnë ne Kosovë ,e qe veprimtarinë e tyre e kanë te fokusuar ne rritjen e cilësisë ne arsim . 

Lexo më tepër

Shkolla “Abaz Ajeti” pretendon të ketë oborrin më të gjelbër në vend

 

Arsim Bejtulllahu, drejtor i shkollës Abaz Ajeti, shihet shpesh duke punuar me punëtorët ndihmës në oborrin e shkollës. Vjeshta që po shtrihet në muajin tetor është mundësi e madhe për të vazhduar mbjelljen e drurëve dekorativë dhe kjo mobilizon Këshillin e Shkollës për Gjelbërim, që të vazhdojnë punën e nisur vite më parë.

 

Lexo më tepër

SOT JEMI NË EKUINOKSIN E VJESHTËS

Ekuinoksi në astronomi është ai çast kohor (jo një ditë e plotë) kur qëndra e Diellit mund të vëzhgohet drejtpërdrejtë sipër ekuatorit tokësor, rreth 20 marsit dhe 23 shtatorit të çdo viti. Thuhet edhe kur dielli bie në pus, domethënë pasqyrimi i diellit në një pus, fenomen që nuk ndodh dhe nuk mund të verifikohet në asnjë paralel tjetër tokësor. Në këto dy data, dita dhe nata janë të barabarta, secila nga 12 orë. Gjatë barasnetëve, dielli lind saktësisht në lindje dhe perëndon me saktësi në perëndim.

 

Lexo më tepër

Haziri: Arsimi mbetet prioriteti i parë i qeverisjes

 

Në prag të fillimit të vitit shkollor 2017/2018, kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka takuar sot drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të Gjilanit, ku sipas tij, rikonfirmohet se arsimi mbetet prioriteti i parë i qeverisjes komunale.

 

Lexo më tepër

Gjithëçka gati për fillimin e procesit të ri mësimor

 

Drejtoria, mësimdhënësit dhe punëtorët ndihmës të shkollës “Abaz Ajeti” i kanë bërë të gjitha përgatitjet për fillimin e viti të ri shkollor 2017/18, që do të fillojë më 4 shtator.

 

Lexo më tepër